Orosz melegjogi aktivistát a saját szülei segítettek letartóztatni

külföld
2013 július 2., 10:07

Dmitrij Iszakov egy 24 éves diák, akit rövid időn belül kétszer is letartóztattak Tatárföldön, mert tiltakozott az ellen, hogy városának vezetése nem engedélyezte, hogy melegfelvonulást szervezzen. A fiú a város főterén egy táblával tiltakozott, végül a rendőrök saját szülei segítségével állították elő. Apja segített leteperni a fiút a földre, míg anyja kicsavarta a táblát a kezéből. A szabadon engedett férfi másnap megint tüntetett, melegjogi aktivisták jelentése szerint a rendőrök előállítása előtt megfenyegették, hogy meg fogják ölni.

A második letartóztatása óta nincs hír Iszakovról, jelenleg azt sem tudni, hogy hol tartják őrizetben. (via gaystarnews.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt