Így szívat a rendőr a Liszt Ferenc repülőtéren

bűnügy
2013 július 04., 09:08

Nem végeztünk a világ minden repülőterére kiterjedő kutatást, de könnyen lehet, hogy a Liszt Ferenc repülőtéren a legdrágább a rövid távú parkolás: tavaly augusztus óta a 2-es terminál előtt fél óra 2000 forintba kerül, ami kétszer olyan drága, mint a  a londoni Heathrow-n (2,9 font, 1000 forint), nem beszélve a New York-i JFK-ről (4 dollár, 900 forint) vagy a frankfurti repülőtérről (2,5 euró, 740 forint).

Nálunk viszont 5 teljes percig nem kell fizetni, ezt arra találták ki, hogy aki tényleg csak felvenni vagy kitenni jött a rokonát, ingyen megúszhassa a parkolást.

Muhaha, gondolhatták a magyar rendőrök a kezüket dörzsölve, amikor azon tanakodtak, hol állítsanak fel közúti ellenőrzési pontot.

A repülőtér 2-es termináljának érkezési oldalán, a sorompón belül, a parkolóban, hol máshol.

Ebbe az ördögi csapdába sétált, pontosabban vezetett bele gyanútlanul Dóra, aki háromhavonta jár a repülőtérre, hogy felvegye Londonból érkező sógornőjét. Hogy beleférjenek az 5 percbe, és ne kelljen 4 liter benzin árát kifizetni egy pár perces parkolásért, azt eszelték ki, hogy a sógornő mobilon jelez, ha kiért a terminál elé, mire Dóra behajt, felkapja a sógornőt, aztán illa berek, nádak, erek.

Dóra a múlt héten is így tett, de persze beleszaladt a közúti ellenőrzésbe. A fizetős parkolóban.

Mondta, hogy siet, meg hogy öt perc, mutatta a papírjait, de ha a forgalmit egy kicsit tovább kell keresnie, biztosan kiszalad az időből.

Hálistennek nem szaladt ki. Na de akkor is.

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.