Nyershúsevés-párti kiáltvány az Origón

Végre valaki kiáll az igazán fontos ügyek mellett is! A Táfelspicc feje, Péter Anna, alighanem az élmény hatására, amikor a Cinkkel közösen marcangolták a nyers húst, gyakorlatilag nyílt levelet intézett a magyar néphez arról, hogy felejstük el a sütést, a főzést de még a konfitálást is, elő az éles fogakkal, a tatárbifszteken túl is. Birkaagyban lévő férgek ide, vagy oda.

Ráadásul az egésznek még ideológiai alapja is van, amit Szily László fektetett le:

A magyar konyhát ezen a vonalon talán tényleg világhírűvé lehetne tenni. Molnár B. Tamás és gasztroreformer társai már rég rájöttek, hogy a magyar konyha tegyik tragédiája az, hogy a magyar szakácsok nem tudnak főzni. Ha ez a helyzet, két megoldás van: megtanítani rá őket vagy egyáltalán nem főzni. Az előbbi rengeteg időbe, pénzbe és pofonba telik, így nyilván az utóbbit érdemes választani. Ha ilyen jó a nyers birka és a nyers hazai hal, milyen lehet a többi alapanyag nyersen?

Ennél pedig már csak egy jobb dolog van, a levesport (vagypláne a vifont) tolni nyersen egy körbeadogatott zacskóból, de a közismerten sótlan gasztroforradalmárok ezt az eredmények valószínűleg nem fogják elismerni.