200 dolláros műanyag Iphone jöhet

TECH
2013 július 08., 13:12
  • Az Apple még idén piacra dob egy olcsó, műanyag Iphone-t, állítja egy techblog.
  • Ha ez igaz, az a néhai Apple-alapító Steve Jobs életművének a megcsúfolása.

A Techdy blog kiszivárogtatott egy Iphone-t, ami állítólag idén fog kijönni ötféle színben (fehér, piros, zöld, kék és sárga). A készülékkel a szegényebb fogyasztókat célozzák meg: sokkal olcsóbb lesz az eredeti Iphone-nál – állítólag 200 dollárba fog kerülni –, mivel nem fém és üveg fedi majd, hanem műanyag.

photo_camera A Basic Bear androidos okostelefon, amit a techblog írói a kiszivárgott készülék dizájnját felhasználva készítettek el

A blog több fotóval és egy videóval próbálja bebizonyítani, hogy a műanyag Iphone-ról szóló pletyka igaz. Egyébként már 2008-ban is fotóval próbálták bizonyítani, hogy az Apple műanyag-Iphone-t tervez piacra dobni. A blog szerint egyáltalán nem tűnik olcsónak, és a műanyag a Samsung Galaxyjánál is erősebbnek tűnik. Az okostelefon kijelzője az Iphone 5-höz hasonlóan 4 incses lesz, a formája pedig egy kicsit az eredeti Ipodra emlékeztet.

photo_camera Fotók: blog.techdy.com

Június végén már Magyarországon is több helyen írtak a pletykáról, megjegyezve, hogy a műanyag Iphone-nak az elhunyt Apple-vezér, Steve Jobs sem örülne. Jobs még 2007-ben, a Kínában gyártott első Iphone prototípusával a zsebében sétálgatott, amikor észrevette, hogy a készülés kijelzője tele van karcolással. Azonnal leállíttatta a gyártást, és a műanyag helyére üveget tetetett. Azt mondta: az emberek a zsebükben fogják hordani az Iphone-t, és kész.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.