Cuki magyar utazósbloggal köszöntjük a világ legfiatalabb országának második születésnapját

utazás
2013 július 09., 18:48

Ez pedig természetesen Dél-Szudán, amely 2011 július kilencedikén szakadt el Szudántól. Ez itt a himnusza:

És most jönne az a rész, amikor mindenféle érdekességet írunk az ország viharos történetéről. Nem tesszük, aki érdekel, ebben a posztban rengeteg hasznos cikket talál, igaz, angolul.

Na de honnan jön ez a poszt?

k-bigpic

A Nílusirtó blogról, ami négy kedves ember kalandjait dokumentálja Jordániától Burundiig, többek között Dél-Szudán érintésével. A blog egyik írója pedig egészen biztosan Magyarország legnagyobb Dél-Szudán expertje, Markó Ferenc, aki antropológusi PhD-dolgozatának terepmunkáját végzi az ország fővárosában, Dzsubában és aki mikroblogján úgy ír erről a sajnos senkit sem érdeklő országról, hogy az hirtelen mégiscsak mindenkit érdekelni kezd, aki olvassa.

Nem hallgatom el, hogy az út résztvevői közül többen is közel állnak hozzám, így innen is jó utat kívánok, és persze

boldog születésnapot, Dél-Szudán!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.