Rudolf Péter gyárthatja a legdrágább sorozatot

Tbg
FILM
2013 július 12., 16:39

Egy szerdai kormánydöntés további 100 millió forinttal támogatta meg az MTVA történelmi kalandfilm-sorozatát, a Rudolf Péter rendezésében készülő Kossuthkiflit. A sorozat a debreceni író, Fehér Béla azonos című kisregénye alapján készül.

A produceri szerepet is bevállaló színész-rendező szerint a sorozat értelmiségi Gyalog-galopp lesz, akármit is jelentsen ez.

A hatszor 52 perces történelmi road movie elengedhetetlen kelléke egy zöld postakocsi, a sztori a Pozsonyból Debrecenbe tartó csomag - benne a Kossuthkiflinek elnevezett "tizenöt diós és ugyanannyi mákos bejgli" - útját követi végig.

Rólunk szól, de nem erőltetve. Arról, hogyan nem tudunk és hogyan tudunk összekapaszkodni

- idézte az MTI Rudolfot.

Az eddigi legdrágább

A sorozat percenkénti költsége a többi köztévés produkció közül is ki fog lógni, számításaink szerint egy perc 2,37 millió forintba fog kerülni.

A Mátyássy Áron rendezte Átok és a jelenleg is legtámogatottabb producer, Kálomista Gábor által gründolt produkció, a Hacktion percenkénti gyártási költsége az MTVA közlése szerint félmillió alatt vagy akörül maradt (lásd a lenti táblázatot).

A 740 milliós költésből a közmédia 480 millió forintot fizet, a kormány most rendkívüli döntéssel hozzácsapott még 100 millió forintot.

Persze ez eléggé különbözik az eddigi tévésorozatoktól. Gyártása nyilván költségesebb, hiszen kosztümös, korhű film lesz, és olyan színészgárdát vonultat fel, mint

Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kőszegi Ákos, Haumann Péter, Reviczky Gábor, Kálloy Molnár Péter és Lengyel Tamás.

A referencia a Beugró és az Üvegtigris

A forgatókönyvet Hársing Hilda írta, aki jegyzi a komoly közönségsikert aratott magyar film, az Üvegtigris 1. forgatókönyvét és dramaturgja volt a harmadik epizódnak. Az operatőr az a Kapitány Iván, aki régóta dolgozik Rudolf Péterrel. Az Üvegtigris 1-nek társproducere volt, a népszerű Beugró c. színházi tévéshow-nak pedig rendezője és producere.

///

A címlapképen: Reviczky Gábor, Kőszegi Ákos, Haumann Péter, Lengyel Tamás, Rudolf Péter rendező-forgatókönyvíró-producer (b-j) és Kálloy Molnár Péter (a bakon), valamint Trokán Nóra és Nagy-Kálózy Eszter a postakocsiban. (Kovács Attila/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.