Végre kiderült, amit mindig is tudni akartunk!!4!

tudomány
2013 július 12., 08:13

Az átlagos amerikai pénisz hossza pontosan

14,15 centiméter (5,57 hüvelyk). Az átlag persze csak átlag, a kutatásban lemért péniszek hossza 4-26 centiméter között szóródott. A University of Indiana szexualitáskutatói időt és pénzt nem kímélve 1661 szexuálisan aktív amerikai férfi erektált péniszét mérték le, hogy végre pontot tegyenek a vita végére. A kutatás legmeglepőbb része, hogy a mért adatok nem nagyon tértek el a korábbi, önbevalláson alapuló mérések eredményeitől!

Bár sok férfi szeretné, ha nagyobb lenne a pénisze, és még komoly erőfeszítésekre is hajlandó pénisze megnagyobbításáért, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy túlzó adatokat jelentene pénisze méretéről a kutatóknak.

Innen is köszönjük Herbenick D, Reece M, Schick V, and Sanders SA kutatók áldozatos munkáját! Dr. Herbenick amúgy a kutatók motivációiba is beavatta az érdeklődőket:

Alapvetően nem péniszméret-kutatók akartunk lenni. A felmérés egy szélesebb, az óvszerek szabását vizsgáló kutatás része volt, megállapításaink pedig további gyümölcsöző kutatási területekről is beszámolnak.

Végül két, önbevallásos alapon készült péniszmérettérkép az érdeklődő közönségnek:

Európa

A világ

Via The Atlantic Wire

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt