Átment az abortusz szigorítása Texasban

2013 július 13., szombat 4:18
Davis szenátor nemmel szavaz (REUTERS/Mike Stone)

Ebben persze semmi rendkívüli nincs, de annyiban érdekes a dolog, hogy ez volt az a törvényjavaslat, ami ellen Wendy Davis szenátor sikeresen obstruált még június végén. A szenátor a kaotikus éjszaka után hőssé vált a demokraták között, Obama is Twitteren köszöntötte, de már akkor lehetett tudni, hogy ezzel mindössze pár hetet nyert, hiszen a törvényről a szavazást újra ki kellett írni, és a republikánus többségű szenátusban gond nélkül át fog majd menni. Át is ment, most már csak Rick Perry kormányzón múlik, hogy aláírja.

 

Davis akciója arra mindenképp jó volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a kérdésre, a szavazás alatt is több ezren tüntettek az épület előtt. Mind a törvény megszavazása mellett és ellen is. A törvényváltozás jelentősen szűkíteni fogja azokat a kórházaknak a körét, ahol abortuszt lehet végrehajtani, és megtiltja a beavatkozást a huszadik hét után.A z új szabályozás miatt kritikusai szerint Texasban komoly problémát okozhat a nem nagyvárosban lakó nőknek, ráadásul terjedhetnek a kockázatos, nem szakemberek által végzett beavatkozások is. (via AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt