Albánia: Valamit nagyon akarnak

külföld
2013 július 14., 13:55

Kormányváltás volt nemrég, és a szocialisták nagyon bizonyítanának: azzal kezdték, hogy új katonai szövetséget kötöttek Koszovóval, még elsején, amitől a szerb kormány még most is ideges. Amikor Koszovó független lett, meg kellett ígérni, hogy sosem egyesül Albániával (mindkét országot albánok lakják), de ez a szerződés pl. megengedi, hogy egymás területére katonákat küldjenek.

A Világbank máris szólt az éppen alakuló kormánynak, hogy adócsökkentésről vagy nagy beruházásról ne is álmodjanak.

Az új miniszterelnök Edi Rama lett, aki régen profi kosárlabdázó volt, aztán festő lett, majd 11 évig Tirana polgármestere. Utóbbiként 1800 fa elültetése és a lakótelepi házak rikítóra (rózsaszín, neonzöld, nagyonsárga stb.) voltak leglátványosabb intézkedései.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.