#TRAFIKMUTYIKA: Schiffer András feljelenti Németh Lászlónét

Tbg
politika
2013 július 14., 09:10

- ez lenne ennek a hírnek a címe, ha a 444 meggondolatlan bulvárlap lenne. Mivel nem vagyunk azok, a cím helyesen:

Az LMP feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen közérdekű adatokkal való visszaélés miatt

Talán emlékeznek a trafikmutyi legutóbbi botrányos fordulatára: a trafikpályázatokat kezelő fejlesztési minisztérium elkezdte visszaküldeni a vesztes pályázatokat a feladóknak. Valószínűleg azért, hogy azokat se a sajtó, se senki ne tudja kikérni a minisztériumtól.

Schiffer András szerint a kormányzat ki akarja cselezni a közérdekű adatok megismerhetőségét, ezért "menekülőre fogta", és a perek megindítása után ilyen gyorsan próbál megszabadulni a vesztes pályázati ajánlatoktól, írja az MTI.

A már messziről is büdös döntés miatt számos szervezet, párt tiltakozott mondván, az adatkezelő nem dönthet így, ám ezt Németh Lászlóné minisztériuma cáfolta.

Több sajtóorgánum, így a 444 is arra biztatta a trafikpályázatokon vesztett pályázókat, hogy küldjék el a pályázatokat, hátha kiderül, milyen alapon döntöttek úgy a Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt-nél, hogy nem ők kapják a koncessziót.

A kormány idén tavasszal döntött úgy, hogy újraosztja a dohánykereskedelmi piacot, a csókosok, így pl. Lázár János baráti köre rengeteg trafikot nyertek el a megpályáztatott 7500 helyből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.