A 444 is várja a vesztes trafikpályázatokat

POLITIKA
2013 július 09., 09:10
comments 4

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium visszaküldi a jelentkezőknek a vesztes pályázatokat - írta múlt héten a hvg.hu. Pedig ennek épp az ellenkezőjét ígérték a pályázatok kiírásakor, vagyis azt, hogy a pályázatokat nem szolgáltatják vissza sem részben, sem egészben - írta ma az Index. Itt valami nem stimmel - írja ma már Hoppál Péteren, a Fidesz szóvivőjén kívül lényegében mindenki.

szalkszentmarton

A TASZ vezetésével korábban már több civil szervezet és újság igényelt közérdekű adatokat a vesztes és nyertes pályázatokról, a bírálati szempontokról és a bíráló bizottság tagjairól.

Az NFM ezt elutasította, ezért az adatkérők pert indítottak. Ekkor jött a fordulat - ha az NFM visszaküldi a pályázatokat, értelemszerűen azok már nem lesznek náluk, így hiába perelik őket.

Így a sajtó, a bloggerek, a facebookozók, az instagramosok és a postai levélírók feladata marad, hogy egyesével megnézzék a pályázatokat. Hogy ez miért fontos?

A vesztes pályázatok hiányában a nyertesek sem megítélhetőek: nem lehet megtudni, hogy valódi versenyben bizonyultak jobbnak, vagy netán egyéb szempontok érvényesültek az eredményhirdetéskor

- írta az Átlátszó.hu, mely az Indexhez hasonlóan hétfőn arra kérte olvasóit, küldjenek nekik vesztes pályázatokat. Ez jó ötlet, így mi is arra kérnénk mindenkit, aki visszakapná vesztes pályamunkáját, hogy küldje el nekünk. Akár bescannelve a a szerk@444.hu címre, akár postán, a 1027 Budapest, Margit krt. 5/b. címre, a Magyar Jeti Zrt.-nek címezve.

Azt persze nem ígérjük, hogy ezzel megváltjuk a világot. De talán tisztább lesz a kép.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.