Szexi bombanő kerestetik

életmód
2013 július 18., 10:42

Legyen bomba alakod egy hét alatt! Bikiniszezonra lendülj formába! A női oldalak harsogó címei szinte az első napsütéses tavaszi naptól ontják ránk… a mit is? Tanácsokat, tippeket, fogyókúrás módszereket, vagy elvárásokat találunk az oldalakon?

A modern nyugati nő teste szinte közügy. Nem tudsz olyan női magazint mutatni, ahol ne köszönne ránk, hogy formásnak, fittnek, szépnek, csinosnak, szexinek kell lennünk. Kell. Legyél te is vonzó!

Narancsbőr ellen egyenesen háborút kell folytatnod – sugallják, mióta az eszedet tudod. Fogynod sem az egészséged érdekében kell, hanem hogy szexi és vonzó legyél, gondolhatod a színes lapokat pörgetve. Az öregedés és a test változása rossz, sőt ijesztő.

A hasad legyen lapos, a tested hibátlan bikiniben is. Találd meg a legújabb csodadiétát, mert az kell. A sztárok így csinálják. Fogyni mindenáron jeligére például szexelj a karcsúságodért. Nem, nem az élvezetért, hanem, hogy szép és vékony és kívánatosabb legyél. Ha kell, feküdj kés alá. Nagyobb, feszesebb, simább, vékonyabb. Tessék csak tessék, folyvást csak folyvást. Hétről hétre míg bele nem unsz. Legyél olyan, mint a hírességek. Tökéletes test, tökéles élet.

Francokat! A média által a torkunkon lenyomott tökéletes nő eszményképe nem igaz. Senki sem tökéletes. A címlapokon pózoló photoshopolt nők sem. A szülés után pár héttel a kifutón vonuló modellek sem. Te sem leszel az. Sem műtéttel, sem fogyókúrákkal, sem ezek nélkül. Az önmagunknak való megfelelés nem a kislánykorunk óta ránk köszönő nőképnek való megfelelést jelenti. Tökéletes lehetsz magadnak, a gyerekeidnek, a társadnak, a főnöködnek, a kollégáknak. Nem, nem (csak) külsőleg.

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.