Milyen képeket lehet mutatni egy terroristáról?

2013 július 19., péntek 6:22

Handout image of accused Boston bomber Dzhokhar Tsarnaev on the cover of August 1 issue of Rolling Stone magazine
Elég nagy balhé lett Amerikában a RollingStone augusztusi számának címlapjából.

A lapban egy elég árnyalt sztori szerepel Dszokhar Carnajevről, arról hogy hogyan lett a fiúból terrorista. Ezt viszont az amerikai olvasók egy részének a gyomra nem vette be, ők valószínűleg jobban szeretik a terrorista=született gonosz jellegű képleteket.

A RollingStone közben már közleményt is kiadott a címlap és az írás védelmében, mert Facebookon 40 ezres csoport szerveződött a lap bojkottjára, és több újságos bejelentette, hogy nem fogják árusítani a vitatott lapszámot.

Na ezen a ponton gondolt egyet Sean Murphy, a bostoni rendőrség őrmestere, és minden eddiginél durvább képeket közölt a fiúról, amint tetőtől-talpig véresen, mesterlövészek célkeresztjében megadja magát a rendőröknek.

A fotókat egyébként ő maga készítette az elfogásról, és azért hozta most nyilvánosságra őket, mert felháborította a RollingStone címlap. Nekem azért fura az őrmester érvelése, mert míg a magazin képén valóban átlagos kamaszként mutatják a srácot, addig az ő képein a fiú látszik áldozatnak, és nem az jön le róla, hogy milyen veszélyes terrorista.

Murphy ráadásul engedély nélkül adta ki a képeit, ezért felfüggesztették a rendőrségnél, és belső vizsgálat indult ellene. (főleg CBS)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt