Csányi Sándornak szívműtétje volt, beteg és visszavonul

2013 július 21., vasárnap 11:24

Azért adhatta el az összes részvényét az OTP elnök-vezérigazgatója, mert visszavonul. Az MNO szerint Csányinak 2013 februárjában volt egy szívműtéte Németországban és végül ezért döntött úgy, hogy visszavonul. Az OTP Bank viszont egy közleményben reagált: határozottan cáfolják a Csányi egészségi állapotára és esetleges visszavonulására vonatkozó értesüléseket.

Csányi Sándor pénteken annyi OTP-részvényt adott el, amennyit eddig még soha. Ráadásul azzal, hogy megvált 1,7 millió részvénytől a saját részesedése gyakorlatilag eltűnt a bankban. Csányi viszont annyira ikonikus figurája az OTP-nek, hogy a döntésétől mindenki megijedt. Májusban még semmi jelét nem adta annak, hogy valamire készül.

Az OTP kereskedését péntek délután kettőkor felfüggesztették, mert majdnem 15 százalékot estek a részvényárak. Negyed négy körül aztán négyezer forint alól megint elkezdtek kicsit emelkedni. Gyurcsik Attila, az Concorde válallati elemzője szerint azért zuhant be annyira az OTP, mert a többi kereskedő megijedt attól, hogy a bank vezetője, aki elvileg a legtöbbet tudja a működésről, valami olyat tudott meg, ami nagyon negatívan hathat az OTP-re.

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt