Lázár János emberi méltóságát megsértette egy kommentelő

bűnügy
2013 július 23., 10:06

Kártérítést fizet a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak a delmagyar.hu, aminek a cikke alatt érte sérelem Lázár János emberi méltóságát, egy kommenten keresztül.

Lázár János azután indított pert, hogy tavaly októberben az őt szállító mikrobusz balesetet szenvedett, és a balesetben egy nő meghalt. Erről a delmagyar.hu is írt, és a cikkhez az olvasók kommenteket fűztek. Az egyik sérülést okozott Lázár János emberi méltóságának. A komment miatti sérelmet egymillió forinttal kívánta orvosolni, mert – mint mondta – a politikus is ember.

A perben a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. elismerte, hogy a delmagyar.hu-n a „Lázár János autója karambolozott - egy 36 éves szentesi nő meghalt” című cikkhez fűzött kommentek megsértették Lázár János emberi méltóságát. A kiadó vállalta, hogy közleményt jelentet meg, amiben sajnálkozását fejezi ki, amiért megsértette Lázár János emberi méltóságát – írja a Kormányzati Információs Központ.

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

A kiadó a rendelkezésére álló eszközökkel mindent megtesz azért, hogy a jövőben a portálján ne jelenjenek meg az államtitkár személyiségi jogait sértő hozzászólások. A kiadónak 15 napon belül kellett fizetnie Lázár János kérésére és felajánlására 500 ezer forint nem vagyoni kártérítést a balesetben elhunyt fiatal nő családjának.

A Győri Törvényszék az egyezséget július 2-án hagyta jóvá.

Az 500 ezret érő ominózus komment:

„Lázárt sem érdekli senki és semmi, engem sem érdekel Lázár. Nemhiába használt lézerblokkolót, és nyomták a közpénzt abba, hogy minél biztonságosabb autó védje a seggét, mert tudta, hogy állat módjára közlekedik. És igenis sajnálom, hogy nem ő maradt ott”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.