A Facebookon gyalázta a megerőszakolt 15 éves lányt, kirúgták a Blikktől

Média
2013 július 27., 16:17

"Rohadtul felhaboritonak erzem, hogy ha egy elkenyeztetett gazdag 15 eves suna eszmeletlenre issza magat, osszefekszik ket csavoval, majd mikor ezzel szembesul, csak azt kell mondania, hogy nem tudott semmirol, es maris 15 evre bortonbezarhatnak ket embert. Majd maskor nem iszod ajultra magad, ribi!"

- írta a Facebookon Droppa Gergely, a Blikk videósa az esetről, melyben egy magatehetetlen lányt megerőszakoltak, miközben videóra is vették az esetet. A bejegyzés ma elterjedt az interneten, mire Droppa letörölte a posztot, de a Blikk így is gyorsan reagált. Szombat délután Murányi Marcell főszerkesztő és Papp Gábor lapigazgató közölték:

becsmérlő, lenéző, az áldozatot hibáztató, védhetetlen bejegyzést tettközzé saját Facebook-profilján egy Blikknél dolgozó videós újságíró, akitől azonnali hatállyal megvált a szerkesztőség. A Blikk bocsánatot kér a bejegyzés miatt az áldozattól, és mindazoktól, akik emiatt emberi méltóságukban sértve érzik magukat, valamint elhatárolódik a bejegyzést közzé tévő személytől, akinek álláspontját a legkisebb mértékben sem osztja a Blikk szerkesztősége.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.