Két magyar ezüst, négy bronz a matematika diákolimpián

tudomány
2013 július 27., 10:04

A pécsi Szabó Attila, aki júliusban rekordot döntött azzal, hogy egymás után kétszer is abszolút első lett a fizika diákolimpián, szépen szerepelt a kolumbiai matematikai világversenyen is. Ezüstérmet szerzett, ahogyan Janzer Olivér is. Négyen (Nagy Róbert, Tardos Jakab, Havasi Márton és Fehér Zsombor) bronzérmet kaptak.

Hogy lehet ez? A diákolimpián nem csak egy arany-, ezüst- és bronzérem van, hanem aki elér egy meghatározott pontszámot, automatikusan megkapja az érmet.

Szabó Attilával, akinek a fizika az igazi területe, nemrég készítettünk interjút, mely itt olvasható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.