Titok, hogy kivel háborúznak az amerikaiak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Idén tavasszal Barack Obama nemzetbiztonsági kérdésekről intézett beszédet az amerikaiakhoz. Ebben ismét leszögezte, hogy az Egyesült Államok hadban áll, méghozzá az al-Kaida terrorszervezettel, a tálibokkal és az őket támogató más csoportokkal.

Viszont, hogy kik ezek a más csoportok, na azt nemzetbiztonsági okokból nem hozzák nyilvánosságra. A védelmi minisztérium bizottsági meghallgatásán egy demokrata szenátor ugyan kikérte a Pentagontól az ellenséges szervezeteket tartalmazó listát, viszont azt ő sem hozhatja nyilvánosságra.

Például azért nem, mert egyes szervezeteknek esetleg jól jönne, ha kiderülne, hogy az Egyesült Államok háborús ellenfélnek tekint rájuk, és megerősödhetnének. Közben pedig a háború folyik tovább, amerikai drónok rendszeresen támadnak "más csoportokra", de az amerikai kormány szerint ez kevésbé problémás, mint ha meg is neveznék őket. (via ProPublica)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.