Titok, hogy kivel háborúznak az amerikaiak

külföld
2013 július 28., 11:08

Idén tavasszal Barack Obama nemzetbiztonsági kérdésekről intézett beszédet az amerikaiakhoz. Ebben ismét leszögezte, hogy az Egyesült Államok hadban áll, méghozzá az al-Kaida terrorszervezettel, a tálibokkal és az őket támogató más csoportokkal.

Viszont, hogy kik ezek a más csoportok, na azt nemzetbiztonsági okokból nem hozzák nyilvánosságra. A védelmi minisztérium bizottsági meghallgatásán egy demokrata szenátor ugyan kikérte a Pentagontól az ellenséges szervezeteket tartalmazó listát, viszont azt ő sem hozhatja nyilvánosságra.

Például azért nem, mert egyes szervezeteknek esetleg jól jönne, ha kiderülne, hogy az Egyesült Államok háborús ellenfélnek tekint rájuk, és megerősödhetnének. Közben pedig a háború folyik tovább, amerikai drónok rendszeresen támadnak "más csoportokra", de az amerikai kormány szerint ez kevésbé problémás, mint ha meg is neveznék őket. (via ProPublica)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.