Szeptember elsejétől semmiképp se hívja fel indokolatlanul a segélyhívó számot, mert az szabálysértés lesz

bűnügy
2013 július 29., 10:05

És akár százötvenezer forintja is bánhatja. Eddig csak az minősült szabálysértésnek, ha valaki a "hatóságnál vagy közfeladatot ellátó szervnél veszélyhelyzetről valótlan bejelentést tett, és ez alapján a közfeladatot ellátó szerv valós ok nélkül a helyszínre vonult".

A téves bejelentések száma egyébként csökken, a jelzések 80 százaléka valódi. 2012 első felében 573 téves hívás volt, idén már csak 215. A legkevesebb szándékosan megtévesztő jelzést Bács-Kiskun, Csongrád, és Nógrád megyében adják, ennek többszöröse fordul elő Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Idén 85 esetben tettek feljelentést szándékosan megtévesztő jelzések miatt.

Félni azért nem kell a bejelentéstől, ha valaki neadjisten tévesen méri fel a helyzetet, és kiderül, hogy nem a tűzoltók megtévesztése volt a célja, nem kap majd büntetést. Ennek ellentéte a teljesen valótlan bejelentés, amiért akár elzárást is lehet majd kapni.

via katasztrofavedelem.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.