A 444-nek sem volt könnyű dolga az ATV-s stábot megtámadó trafikossal

politika
2013 július 30., 13:40

Elvette az ATV operatőrének kameráját, majd megpróbálta megütni a riportert a szalkszentmártoni dohánytrafikos - írta az atv.hu. A négyezer fős település dohányügyben azzal lett híres, hogy egy házaspár nyerte a pályázatokat, a két boltot pedig a saját házukban, egymás mellett nyitották meg.

A 444 stábja július elsején járt a településen, miután előző nap elterjedt egy kép a Facebookon a közös házban működő duplatrafikról. Ács Dani riporter elmondása szerint a trafikos az elején házába invitálta a stábot és gond nélkül nyilatkozott. Nem sokkal később azonban meggondolta magát, és már akkor hívta tudósítóinkat, hogy mégsem akar megjelenni a riportban, amikor még a településen voltak. Hangja eleinte kérlelő, később inkább fenyegető volt. Azt mondta, túl indulatos volt az interjúban, és nem akar internetes viccek céltáblája lenni. Megbeszéltek egy találkozót tudósítóinkkal a helyi benzinkútnál, akik természetesen nem akarták visszavonni az interjút, ha már egyszer beleegyezett az elkészítésébe.

A megoldás végül az lett, hogy a trafikpályázat győztese kitakart arccal jelent meg a róla készült videóban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.