Jégcsapretekman élete

gasztronómia
2013 július 30., 17:46

Különleges kalandokba keveredett egy tavaly ősszel Japánban termett jégcsapretek. A növény formája általában nem túl izgalmas, de az egyszerű alakot néha lábszerű kinövések bolondítják meg. És van ennek az egész különleges esete: Jégcsapretekman.

Jégcsapretekman átlagos napja edzéssel kezdődik a földeken. Keményen kell küzdenie azért, hogy mindig jó formában legyen.

retek2

Ellenfelei ugyanis veszélyesek.

retek1

És nem válogatnak az eszközökben.

retek8

Persze vannak rajongói.

retek3

És barátai is, akikkel néha lazulhat egy kicsit.

retek4

Aztán ott van Metálos Jégcsapretekhaver, akit nem annyira bír, mert elég keserű alak, de egy ilyen társaságban örülni kell, ha kicsit is hasonlóakra talál valaki.

retek5

Sokan azt hiszik, Jégcsapretekman teljesen elszállt magától. Az igazság viszont az, hogy mind a mai napig megilletődik, ha egy naptáron látja viszont magát.

retek11

Vagy éppen egy borítón.

retek6

És fontosnak tartja a diszkriminációellenes küzdelmet is. Élharcosa a jégcsapretkek egyenjogúsági mozgamának, mely szerint csak azért, mert egy reteknek szokatlanabb, vagy éppen különlegesebb a formája, semmivel sem előbbrevaló az úgynevezett átlagos retkeknél. Nincs ugyanis olyan, hogy átlagos retek, és senkinek sincs joga tárgyiasítani egy jégcsapretket csak azért, mert láb nélkül született. Így kifejezetten az ő kérésére itt egy kép a mindennapok hőseiről:

retek9

A képeket a Kotaku gyűjtötte össze.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.