Propagandabloggerek alkalmazását tervezi a Kreml...hú, honnan is ismerős ez a sztori? Itt van a nyelvemen, de az istennek sem jut eszembe! A közelben valamelyik országban tuti volt már ilyen!

politika
2013 július 30., 12:44

Ezt írja az MTI:

Bloggerek alkalmazását tervezi a Kreml, hogy a közösségi oldalakon lépjenek fel az orosz ellenzék egyre növekvő online-befolyásával szemben - közölte az orosz kormánypárti napilap, az Izvesztyija.

Az orosz hatóságok az intézkedéssel különösen a korrupcióról és a nemzeti kérdésről folyó online-vitákat akarják ellenőrzésük alá vonni - idézett az újság egy az elnöki hivatalhoz közel álló forrást. "Ez nem azt jelenti, hogy az információkat feltétlenül számunkra előnyös formában kell közzétenni, de nem akarjuk, hogy az online viták destruktív irányba csússzanak el" - közölte ugyanez a forrás.

"Gyakran a bloggerek által felvázolt vélemény jobban alakítja a közvéleményt, mint a hatalom által közzétett információ" - magyarázta a tisztségviselő. Emellett kifejtette, hogy több ország, köztük az Egyesült Államok szintén alkalmazza a tervezett gyakorlatot.

"A Kreml egy bloggerekből álló csapatot szeretne összeállítani, amely ugyanazt a munkát végezné az orosz kormányzatnak, mint amelyet Navalnij és társai az ellenzéknek" - mondta Sztanyiszlav Belkovszkij orosz elemző."

Navalnijról (akit azóta szabadon engedtek) bővebben itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.