Világszerte bojkottálják melegbárok az orosz vodkát

külföld
2013 július 30., 06:00

Dan Savage újságíró kósza ötlete volt, hogy válaszul az orosz kormány által elfogadott, a "homoszexuális propagandát" betiltó törvényre, a melegek nem kéne többet orosz vodkát inniuk.

Azóta ebből nemzetközi bojkott lett, folyamatosan csatlakoznak bárok az Egyesült Államokból, Kanadából, Angliából és Ausztráliából is.

Persze az egész inkább csak szimbolikus gesztusnak jó, nagy hatása nyilván nem lesz. Ezt gondolja Nikolaj Alekszev, az egyik legismertebb orosz LMBT-aktivista is, aki szerint az egész bojkott nem fog változtatni semmin. Mert még ha a cégek rosszul is járnának, amire persze eleve kevés az esély, akkor sem tudnák befolyásolni az orosz politika alakulását. (via AtlanticWire)

 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.