Az amerikai politika legnagyobb pöcse hozzá méltó munkatársakkal dolgozott

külföld
2013 július 31., 20:19
comments 2
photo_camera REUTERS/Mike Segar
  • Anthony Weiner egy ostoba pöcs.
  • De a munkatársai se különbek
  • Az egyik a bulvársajtóba irogat cikkeket.
  • A másik erre elküldi az anyjába.
  • Weiner mégis úgy érzi, még van esélye.
  • Régen szórakoztunk ilyen jól.

Azt sejtettem, hogy Anthony Weineren még sokat fogunk szórakozni a nyáron, de hogy ilyen jól, azt remélni se mertem. Weiner az, aki két éve azért kényszerült lemondani a képviselőségről, mert kitwittelte saját álló pöcsét. Aztán adott egy nyálas interjút a New York Timesnak, amivel a New York-i demokrata polgármester-jelöltség fő esélyese lett. Ekkor jelezte, hogy előkerülhetnek még róla vicces képek. Csak azt felejtette hozzátenni, hogy ezek már bukása után készültek, amikor hivatalosan éppen vezekelt bűneiért és újraépítette kapcsolatát terhes nejével.

Ahogy az várható volt, az új botrány megviselte a kampánycsapatát. Felmondott a kampányfőnöke és még öt másik kampánymunkása is - a stábnak nagyjából 12 fizetett alkalmazottja volt. De nem is ez az érdekes. Hanem a botrány, amit a kampány egyik gyakornoka, Olivia Nuzzi robbantott ki.

photo_camera Olivia Nuzzi a New York Daily News címlapján
forrás: More Monmoth Musings

Nuzzi mindössze négy hetet dolgozott a stábban, aztán az NSFWCorp című online magazinnak kezdett dolgozni. Itt jelent meg két írása, amiben elmesélt pár sztorit a kampányról. Például azt, amikor Weiner ismerkedni próbált a gyakornokokkal. A húsz gyakornok bepréselődött az irodájába, ő pedig azt találta ki, hogy mindegyikük mondja meg neki a nevét és egy érdekességet magáról, és ha végeztek, akkor ő megismétli.

Jó vagyok ebben

nyugtatta aggódó stábját. Amikor mindenki bemutatkozott, Weiner ráhunyorított az első lányra.

Monica?

A lányt Stephanie-nak hívták. Majd a második lányra nézett, aki maga Olivia Nuzzi volt.

Monica?

kérdezte újra. A Monica-fixációt igazán pikánssá teszi, hogy Weiner neje, Huma Abedin Hillary Clinton közeli munkatársa, és már a Lewinsky-botrány idején is az volt.

  • Most jön a beígért ostobakurvázás!!4!

Nuzzi már július 24-én megírta a történetet az NSFWCorpra, de botrány csak kedden lett belőle. Akkor ugyanis a New York Daily News címlapsztorijában is megírta ugyanezt.

Kibaszott szarzsák! Kibaszott csini divatfotó a Daily News címlapján! Megnézheted, hogy kapsz-e még valaha állást ebben a városban!

Ez már Barbara Morgan, Weiner sajtófőnökének a reakciója volt a történtekre. Nuzzi őt is emlegette a sztoriban, példaként arra, hogy Weiner stábjában sokaknak elég rövid a rezüméje. Morgant azzal jellemezte, hogy a kampány előtt a New Jersey oktatási biztos sajtósa volt.

Ilyen kibaszott hülye gyakornokokkal kell törődnöm, akiket aztán a Daily News címlapján látok viszont, pedig aláírták a titoktartást! Amúgy próbáltam kirúgni, de könyörgött, hogy visszavegyem, én meg adtam neki egy második esélyt!

Ebből a szempontból akár még érthető is lenne a felháborodása, de szóválasztásai nem voltak a legsikerültebbek. A Talking Points Memónak - a lap amúgy teljesen más témában hívta - nyilatkozva Nuzzit szarzsáknak, picsának (cunt), picsának (twat) és kurvának is nevezte, és elég sok kibaszottal fűszerezte mondandóját.

Aztán persze arra hivatkozott, hogy azt hitte, éppen nem nyilatkozik.

Egy frusztrált pillanatban nem megfelelő szavakat használtam egy beszélgetésben, amiről azt hittem, off the record. Hibáztam és nagyon sajnálom, és ezt Oliviának is elmondtam, amikor ma este felhívtam, hogy elnézést kérjek.

A TPM kereste Nuzzit is, de ő nem nyilatkozott, Paul Carr, az NSFWCorp főszerkesztője viszont védelmébe vette munkatársát. Állítása szerint Nuzzi az ő utasítására írt Weiner kampányáról, magától még csak el se árulta, hogy ott gyakornokoskodott.

  • Most áthallásos poénok következnek!!4!

A cicaharcon túl is vannak azért még szórakoztató momentumok a történetben. Patricia Murphy a Daily Beasten számolta össze, hogy hányszor tud hazudni nyolc perc alatt Anthony Weiner. 68-szor, ami tényleg bámulatra méltó teljesítmény, átlag hét másodpercenként kell hozzá hazudni egyet.

A rekordott még az előző szexbotránya alatt, 2011. június 1-én állította fel. A képviselőházban éppen szavazás volt, ilyenkor az újságírók a házelnöki előszobában várják a nyilatkozni vágyó politikusokat. Ezt a képviselők is tudják, így aki nem akar beszélni, nem arra megy. Weiner arra ment. Murphy annyit tud felhozni Weiner mentségére, hogy a 68 hazugság egy része ismétlés volt, azaz egy hazugságot többször is elmondott. Cserébe pár szexista beszólással rontott a helyzetén. Például megkérte az újságírókat, hogy álljanak egy kicsit hátrébb, majd az egyik fiatal újságírónőhöz fordult:

Te ne, te olyan közel állhatsz hozzám, amennyire csak akarsz.

És közben kétértelműen utalgatott a pöcsére is, például elnézést kért, amiért az előző napokban "merev" volt és elmesélte, hogy a hétvégén "megbökte" Clarence Thomas főbírót a Twitteren.

  • Itt pedig kiderül, hogy mit gondol Weiner!!4!

Ha pedig már eddig eljutott a cikkben, megérdemli, hogy megtudja, mit gondol erről az egészről maga Weiner. A politikus a Daily Newsnak adott hosszabb interjút, amiből tényleg csak a legjobb részeket szemezgetném ki.

Weiner nyara "vad" lett, "bizonyos fokig" erre is számított. Bizonyos fokig viszont

Ez volt a legszürreálisabb dolog, amit életemben megtapasztaltam.

Szerinte ugyanis a szexbotrány csak a szalagcímek íróit érdekli - újabb finom áthallás, a szalagcím angolul wood, ami álló pöcsöt is jelent -, Weiner szerint az embereket egyáltalán nem érdekelte a magánélete. Ehhez képest a második szexbotrány után rohamosan csökkent a népszerűsége. Ezt annyiban tartja a maga hibájának, hogy amikor a további képekről beszélt, azt elfelejtette elárulni, hogy ezek egy évvel az előző botrány után készülhettek. De nejével jól van, mert ez már régi sztori. Amúgy pedig a meggyőződése, hogy mindezek ellenére is van esélye a jelöltség elnyerésére.

És hogy küldözget-e még idegen nőknek képeket a pöcséről?

Ezt már magam mögött hagytam. Csűrhetjük, csavarhatjuk, hogy mikor kezdődött, mennyi ideig tartott és mikor ért véget, de lényegében egy éve.

Via The Atlantic Wire

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.