Sziget: A meleg miatt zavaróbb idén a zaj

fesztivál
2013 augusztus 08., 20:37

"Két tűz között vagyunk”

- reagált Gerendai Károly főszervező arra, hogy az önkormányzat felszólította a fesztivált, hogy vegyék le a hangerőt. Gerendai szerint igyekeznek mindent megtenni, hogy a környék lakóit ne zavarják, másrészt a túl halk Szigettel a fesztiválozók koncertélményét sem akarják tönkretenni.

"Az extrém hőség miatt sokaknak a nyitott ablak melletti alvás az egyetlen lehetőség, hogy elviselhetőbbé tegyék a szokatlanul meleg nyári éjszakákat. Így azonban zavaróbbnak tűnhetnek a Sziget programjai még akkor is, ha a fesztivál szervezői a kerület mérései szerint is a megengedett zaj-határérték alatt maradnak. Nehezíti a helyzetünket az is, hogy a rendkívül alacsony páratartalom miatt a hang sokkal könnyebben terjed” – mondta Gerendai.

További probléma, hogy a koncertsátraknak olyan nagy ki- és bejáratok kellenek, amikhez már hangfogó fal is kell, hogy ne menjen ki a hang - ilyen falakat viszont éppen, hogy biztonsági okok miatt nem lehet felállítani.

Ezzel együtt is csökkentették a hangerőt, de Gerendai megértést kért mindenkitől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.