Egy orosz férfi nagyon átverte a bankját, és saját feltételekkel gyártatott magának hitelkártyát

külföld
2013 augusztus 09., 07:36

A problémák ott kezdődtek, hogy egy orosz bank, a Tinkoff hitelkártyát próbált reklámozni Dimitrij Argakovnak, aki viszont nem találta elég jónak az ajánlatot.

A 42 éves voronyezsi férfi ezért inkább beszkennelte a szokásos formalevél kíséretében érkezett üres szerződést, és átírta a benne szereplő számokat.

Az új szerződésben a számára sokkal kedvezőbb adatok szerepeltek: nulla százalékos kamat, mindez bármiféle havidíj, költség vagy korlátozás nélkül. Ráadásul minden egyes alkalommal, amikor a bank megsérti a szerződésben vállaltakat, 3 millió rubeles bírságot (20 millió forint) kell fizetniük, ha pedig felmondják a szerződést, 6 milliósat (40 millió forint).

Az új szerződést Argakov kinyomtatta, elküldte a bankjának, ahol pedig persze olvasás nélkül hagyták jóvá, és küldtek el a férfinak a hitelkártyát.

A korlátlan hitelkerettel rendelkező, kamat nélküli kártyát bár kiküldte a bank, de nem voltak hajlandóak elfogadni, hogy át lettek verve. Követelték a felhalmozott 45 ezer rubeles költségeket, de ő csupán a 19 ezres felhasznált hitelkeretet volt hajlandó visszafizetni, a kamatokat és az egyéb költségeket nem. Beperelték Argakovot, de a bíróság első körben a férfinak adott igazat, arra hivatkozva, hogy a bank aláírta a szerződést.

Következő lépésben Argakov perelte be a bankot, mert érvényes szerződése ellenére sem szolgálják ki őt. 24 millió rubeles, azaz 160 millió forintos kártérítést szeretne.

A tárgyalás a következő hónapban kezdődik majd. A bank alapítója, Oleg Tinkov a Twitteren már üzent, hogy nem 24 millió rubelt fog kapni a férfi, hanem 4 évet csalásért.

(via Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.