Börtönbe került egy tumblr poszt miatt

jog
2013 augusztus 11., 16:15

Egy 20 éves amerikai pszichológus hallgató azt írta, hogy lövöldözni fog a főiskolán. A rendőrség komolyan vette, már fél éve ül, bár semmilyen egyéb nyom nem utalt ámokfutásra, még fegyvere sem volt. Hiába mondja azt, hogy csak viccelt.

Caleb Clemmons egy fekete fiatalember, aki ezt írta a tumblr-re február 8-án: "hello. irenigg vagyok és szét fogom lőni a georgia southernt (ez a főiskolája neve - szerk.). adjátok tovább hogy lássam hogyan hat. megnézném hogy lecsuknak-e."

Nos, fél óra múlva tényleg lecsukták, és azóta is ül. A családja szerint a börtönben bántalmazták. A fiú állítja, hogy az egész csak egy vicc volt, írói munkásságának része, művészeti performansz, de semmiképpen sem komoly. 20 ezer dollár óvadékért védekezhetne szabadlábon, de még ügyvédre sincs pénze.

Ráadásul volt már ellene ítélet, mert nekiesett egyszer a mostohaapjának, és lebukott marihuána birtoklással is. Így ha elítélik, egészen komoly büntetés is várhat rá.

Az irenigg tumblrt most az édesanyja frissíti, és pénzt gyűjt ott ügyvédre. A per néhány nap múlva kezdődik. (gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.