Börtönbe került egy tumblr poszt miatt

Egy 20 éves amerikai pszichológus hallgató azt írta, hogy lövöldözni fog a főiskolán. A rendőrség komolyan vette, már fél éve ül, bár semmilyen egyéb nyom nem utalt ámokfutásra, még fegyvere sem volt. Hiába mondja azt, hogy csak viccelt.

Caleb Clemmons egy fekete fiatalember, aki ezt írta a tumblr-re február 8-án: "hello. irenigg vagyok és szét fogom lőni a georgia southernt (ez a főiskolája neve - szerk.). adjátok tovább hogy lássam hogyan hat. megnézném hogy lecsuknak-e."

Nos, fél óra múlva tényleg lecsukták, és azóta is ül. A családja szerint a börtönben bántalmazták. A fiú állítja, hogy az egész csak egy vicc volt, írói munkásságának része, művészeti performansz, de semmiképpen sem komoly. 20 ezer dollár óvadékért védekezhetne szabadlábon, de még ügyvédre sincs pénze.

Ráadásul volt már ellene ítélet, mert nekiesett egyszer a mostohaapjának, és lebukott marihuána birtoklással is. Így ha elítélik, egészen komoly büntetés is várhat rá.

Az irenigg tumblrt most az édesanyja frissíti, és pénzt gyűjt ott ügyvédre. A per néhány nap múlva kezdődik. (gawker)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.