Elmerülni a mélységbe - másnapos zenék ajánlója egyenesen a Sziget VIP-ből

ZENE
2013 augusztus 11., 05:55

Egyszer már próbáltuk a másnapos zenei sorozatunkat fesztiválon összeütni, de akkor a technikai akadályok miatt nem sikerült rendesen dokumentálni, hogy melyik számot ki kérte. Most újra nekifutottunk, ezúttal a Sziget VIP-szekciójában, kevéssel a Blur koncertje után.

A koncepció annyi volt, hogy körbeszaladtunk, és találomra emberektől kérdeztük meg, mi a kedvenc számuk, amit egy átbulizott éjszaka után hallgatni szeretnek. És hogy kikbe futottunk? Hát egy csomó nagyon jóarc emberbe, pár fura alakba, kedves ismerősökbe és néhány ijesztő élménybe. Pont, mint amikor bárhol máshol grasszál az ember. Zeneileg sem kiegyensúlyozottabb a mix, alighanem a popzene történelmében először kellett a Gangman Style-ra rákeverni Liszt Ferencet. Mindenesetre jó szórakozást!

És akkor a főszereplők, akik a számokat ajánlották:

photo_camera Sebadoh - Crisis és The Durutti Column - Messidor volt az első két szám, amit megkaptunk.
photo_camera "Zámbó Árpy" - viccelt az úr, majd inkább Dead Can Dance-ra módosított. Szívesen megvártuk volna, hogy mondjon konkrét számot is, de közben a társaságából valaki készült megverni fotós Tomit, szóval inkább továbbmentünk és beértük az Opiummal.
photo_camera Itt hangzott el először a Nem baj, ha közhelyes? kérdés. Metallica - Nothing else matters.
photo_camera Itt meg másodszor. David Guetta - Titanium ft. Sia
photo_camera "Miért nem tud rólam egy rendes képet készíteni? Leütöm a fejét. Muti mit fotóztál. Ja amúgy bármi a Music Fm-ről." Végül Mohamed Fatima: Nem baj című számára esett a választás, és a Tomi is megúszta.
photo_camera Próbáltuk meggyőzni, hogy attól még, hogy PSY-hasonmásként van itt a VIP-ben, nem kell a Gangman Style-t választania. Nem sikerült.
photo_camera Külföldi vendégek a VIP-ben, az Egyesült Államokból és Szingapúrból. És klasszikus kedvencekkel: Liszt Ferenc - Szerelmi álmok és Johann Pachelbel - Kánon D-dúrban.
photo_camera Jézus Krisztus Szupersztár - Júdás dala
photo_camera Legnagyobb hős az olasz playboy volt amúgy. Zucchero - Senza Una Donna.
photo_camera Lehet közhelyeset? kérdés utoljára, kedvenc videósunktól. Tommy Lee - Home sweet home

Jövő héten majd megint a bevett koncepcióval érkezünk, és egy hazai zenész fogja majd összerakni kedvenc ernyedt délelőttökre tartogatott zenéit, addig pedig ajánljuk szokás szerint a korábbi darabokat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.