A katonai hírszerzés a minisztérium előtt is titkolózott

bűnügy
2013 augusztus 13., 12:45

írja közleményében a honvédelmi minisztérium a romagyilkosságok ítélete után. A negyedrendű vádlott, Csontos István az akkor még Katonai Biztonsági Hivatalnak nevezett titkosszolgálat titkos kapcsolata volt, de erről a tárcánál mit sem sejtettek.

A kormányváltás után vizsgálatot rendeltek el, ennek eredményeként mentette fel Hende Csaba a KBH vezetőit, Kovácsics Ferencet és Hamar Ferencet. A vizsgálat ugyanakkor azt is megállapította, hogy mulasztásaik büntetőjogi felelősséget nem vetnek fel.

A HM közleménye szerint a miniszter lehetőséget adott az igazságszolgáltatás képviselőjének, hogy megismerje Csontos és a KBH kapcsolatát. A Magyar Nemzet kedden azt írta, hogy a tartótiszt, H. Ernő a parlamenti vizsgálónak és a bíróságnak is hazudott, ráadásul felső utasításra. Sajnos több nem derült ki a cikkből, sem a minisztérium válaszából.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.