!!! Sörindex !!!! A 444 korsónként térképezi fel Magyarország gazdasági fejlettségét

gazdaság
2013 augusztus 13., 10:40

Semmi nem mond el többet egy falu vagy egy komplett országrész gazdasági helyzetéről, mint hogy az ott élők mennyiért tudnak berúgni. Ezért most a 444 arra vállakozik, hogy az itthon semmitmondó Big Mac-index helyett kiszámolja Magyarország sörindexét.

Jó, igazából a Big Mac-index sem semmitmondó Magyarországon, hiszen az kiderül belőle, hogy a balatoni éttermekben drágább a hamburger, mint Budapesten. Mi viszont most arra vagyunk kiváncsiak, hogy az ország különböző pontjain mennyibe kerül egy korsó sör.

Természetesen Magyarországon sokféle sört árulnak sokféle korsóban, ezt azonban statisztikusaink is tudják. Ezért mi csak arra vagyunk kiváncsiak, hogy mennyibe kerül egy csapolt, félliteres korsó Soproni, Arany Ászok vagy Borsodi.

Kedves olvasók, ezen a pontot kérjük segítségeteket. Legyetek szívesek elküldeni a korso@444.hu címre, hogy ahol ti isztok, mennyibe kerül egy korsó csapolt Soproni, Ászok vagy Borsodi. Nem kell mindegyik ára, csak amelyiket nálatok árulják. Az árra vagyunk kiváncsiak, valamint a helyszínre. Utcanév, település, megye, illetve Budapest esetében a kerület. Kocsmák és egyéb vendéglátóhelyek áraira vagyunk kiváncsiak, NEM boltokra és szupermarketekre.

Tehát még egyszer: korso@444.hu. Amint kellő mennyiségű adatot összegyűjtöttünk, jelentkezünk a sörindexszel. A miattunk kirendelt italokat mindenki fogyassza egészséggel!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.