Szétverik Murszi híveinek sátortáborát

külföld
2013 augusztus 14., 03:55

Az egyiptomi rendőrség reggel Kairóban elkezdte a Mohamed Murszi volt elnök melletti iszlamista tüntetők két sátortáborának felszámolását.

A poster of deposed Islamist President Mursi is pictured in front of rising smoke during clashes between riot police and members and supporters of the Muslim Brotherhood in Cairo

A rendfenntartó erők lezárták a tiltakozók által elfoglalt két térhez vezető utcákat. A tüntetők kövekkel és üvegekkel támadtak a rendőrökre, akik könnygázt és gumilövedéket vetettek be.

A belügyminisztérium szerint két rendőr megsebesült, és hatan megsérültek. A Murszi-párti Muszlim Testvériség szerint a rendőrök éles lőszerrel és Molotov-koktélokkal támadnak, és legalább 50 tüntetők megöltek.

photo_camera Fotók: Reuters / Amr Abdallah Dalsh

A kigyulladt részeken fekete füst száll fel, a könnygáz elől egyesek gázálarcokban vitték biztonságba a gyerekeket.

A rendőrség eredetileg hétfő hajnalra tervezte az akciót, de nyugati közvetítők és az egyiptomi kormány több tagja is kérte a hadseregtől, hogy halasszák el. A támadás terve a médiában szivárgott ki, csak ezután halasztott a rendőrség. Pedig az iszlamista tüntetők is készültek homokzsákokkal és kőrakásokkal.

(MTI, CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.