A Fidesz-frakciótól is kapott pénzt Karas Monika ügyvédi irodája

Média
2013 augusztus 15., 14:07
  • Karas Monikát jelölte Orbán Viktor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) élére.
  • Áder János köztársasági elnöknek még rá kell bólintania a kinevezésre.
  • Nyilván rá fog.
  • Dolgozott a Magyar Nemzetnek, a HírTV-nek, Habony Árpádnak, és a Dr Karas Ügyvédi Iroda a Fidesz frakciónak is.
  • Médiás perekkel foglalkozó ügyvédeket kérdeztünk, hogy mit gondolnak róla.
  • Elég ellentmondásosak a vélemények.

Kicsit meglepő volt a szerdai felháborodási hullám, hogy TÉNYLEG Karas Monikát, egy FIDESZES kötődésű ügyvédet jelölt Orbán Viktor a Médiahatóság élére.

Szóval arra azért senki sem számíthatott komolyan, hogy majd akkor a politikai ellenfélhez közelebb sorolható Majtényit tolja a miniszterelnök.

A Fidesz frakció ügyvédje

Az egyébként, hogy Karas jobbos kötődésű, nem lehet kérdés. Képviselte a Magyar Nemzetet, a HírTV-t, az ötödik kerületi önkormányzatot, a Sárazsadány Kft-t, de még Habony Árpádot is. Ezekről itt írtunk mi is.

Sőt, Karas ügyvédi irodája közvetlenül a Fidesz-frakciótól is kapott pénzt.

A parlamenti frakciók szerződéseivel foglalkozó anyagokban még májusban nem is tűnt fel a Dr. Karas Ügyvédi Iroda megbízása, most viszont igen.

Az irodával idén februárban kötött szerződést a Fidesz-frakció. A jogi tanácsadásra, jogi képviseletre vonatkozó 3,6 millió forintos szerződés épp augusztus végén jár le.

Ügyvédek Karasról

Az, hogy Karas hogy szuperál majd a Médiahatóság élén, vagy hogy milyen politikai megrendeléseket kell majd teljesítenie a kampányban, vagy azután, még nem világos.

Úgyhogy most inkább olyan médiás ügyvédeket kérdeztünk, akik már találkoztak a bíróság előtt Karassal.

Elég ellentmondásosak róla a vélemények.

Fideszes, de nem véresszájú

Elég sok perem volt vele. Teljesen normális nő, és kifejezetten jó ügyvéd. Felkészült, a médiás jogot kívülről tudja, mondjuk ez nem csoda, mert világ életében ezzel foglalkozott. Persze fideszes, de egyáltalán nem az a véresszájú. Köztudottan balos ügyvédekkel is kijön, bárkivel meg tud inni egy kávét. Nem szélsőséges. A tárgyalótermen kívül kifejezetten kellemes. Kicsit ilyen control freak, perfekcionista, ez mondjuk az NMHH szervezetében dolgozóknak nyilván nem a legjobb hír. Szerintem nincs baj a kinevezésével, lehetett volna sokkal rosszabbat választani.

Erőszakos, hisztis, érzelmileg is bevonódik

Erőszakos, hisztis és nem is kifejezetten okos. Persze igaz, hogy olyan ügyeket is el kellett vállalnia, amik menthetetlenek, de azokban nemhogy elegánsan veszítene, de a végtelenségig ragaszkodik a hülyeségekhez. Kér még egy szakértőt, hátha neki lesz igaza. Érzelmileg is annyira bevonódik egy sztoriba, hogy előfordult: elsírta magát a tárgyaláson. Emiatt a bírók sem kifejezetten kedvelik.

Hozta a kötelező köröket, de középszerű

Az érvelése, a megjelenése, az egész nő olyan benyomást kelt, mint egy Lapker jogtanácsos 88-ból. És tényleg Lapker jogtanácsos volt akkor, csak azóta eltelt egy kis idő, rajta, meg a stílusán viszont ez nem látszik. Középszerű ügyvéd, hozta a kötelező köröket, de nem brillírozott, pedig mi azt hallottuk, hogy kifejezetten, mint nagyágyút hozták a perbe. A tárgyaláson ugyan színészkedett egy kicsit, de nem volt túljátszva a dolog, nem lépte túl a jó ízlés határait.  A tárgyalótermen kívül normális volt, miután bukta a pert gratulált nekünk. Szürke egérnek tűnt leginkább.

A TOP 10 magyar sajtójogászban benne van

Ismeri a törvényeket, tudja a bírói gyakorlatot. Szakmailag szerintem jó, a TOP 10-ben benne van. Más kérdés, hogy sok pert vesztett, de a Magyar Nemzetes cikkekkel ez nem is csoda. Azért megnyert olyanokat is, amikor senki sem fogadott volna a győzelmére. A bíróság előtt szokott színészkedni, bár szerintem ez nem megy nagyon jól neki. A tárgyaláson kívül normális, lehet vele dumálni. A tárgyalóteremben viszont bármihez adja az arcát, és nem is szégyelli, hogy teljesen egyértelműen hazug cikkeket kell védeni. Ha kell a feketét is fehérnek mondja. Az ő kinevezése szerintem azt mutatja, hogy mekkora káderhiány van a Fidesznél. A Karas a Liszkay (Liszkay Gábor, a Hír Tv, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió résztulajdonosa) egyik legközelebbi embere, szóval politikailag megbízható. De miért nem lehetett mondjuk a Koltay, miért a lojalitás az egyetlen szempont?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.