Kiadják a litvánok az orosz ügynököt Amerikának

külföld
2013 augusztus 15., 07:59

Dmitrij Usztinovot az USA kérésére áprilisban fogta el a litván rendőrség a vilniusi repülőtéren, és Oroszország azóta háborog. Most különösen idegesek, mert a 46 éves fegyverkereskedőt kiadják az USA-nak.

Usztinovot Amerikában azzal vádolják, hogy olyan fegyvereket akart Oroszországba csempészni, amelyeket nem lehet az USA-ból kivinni. Különleges technológiákról van szó, például éjjellátó készülékekről. Az orosz kormány szerint viszont nincs elég bizonyíték Usztinov ellen, és nem reális, hogy fair tárgyalása legyen az USA-ban. Az amerikaiak pénzmosással is vádolják, és 20 év börtön vár rá. (nytimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.