1 milliárd forint Rákay Philip köztévés műsorára

media
2013 augusztus 16., 14:16
photo_camera Szijjártó Péter mellett jobbra Rákay Philip
Fotó: fideszfigyelo.blog.hu

A költségvetésben a helyi önkormányzatok támogatásai című fejezetet azonnal kiegészítik az „Itthon vagy – Magyarország szeretlek” programsorozat címmel – derült ki a Magyar Közlönyből. A „kulturális műsorfolyam” szeptemberben fut majd a köztévén, és „Magyarország értékeit és kincseit mutatják majd be”.

Ennyi pénzt kap a műsor:

  • 752,3 millió forintot a költségvetési tartalékból,
  • 80 millió forintot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium turisztikai célelőirányzatából,
  • 160 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közkultúra, kulturális vidékfejlesztés és nemzetiségi kultúra támogatása jogcímcsoporton belül.

Tehát összesen 992,3 millió forinttal támogatják Rákay Philip ötletét. Rákay, az M1/M2 intendánsa azt mondta, hogy több vidéki élő kapcsolással és az országgal kapcsolatos műsorokkal és kisfilmekkel jelentkezik majd a közmédia.

(Napi.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.