Nem volt nagy ötlet lefóliázni a dohányboltokat

dohanyfolia

 

  • A Nemzeti Dohányboltoknál el kell takarni a kirakatot, és csukva kell tartani az ajtaját, hogy a 18 év alattiak ne lássanak be.
  • Aki nem tartja be a szabályt, az akár több százezres bírságot kaphat.
  • Ez a fóliázás dolog úgy tűnik nem volt nagy ötlet.
  • A dohányboltokban van készpénz és persze cigaretta.
  • Mivel az utcáról belátni sem lehet elég vonzó célpontjai lettek a rablóknak.
  • Csütörtökön próbálták kirabolni a másodikat.

A törvény egyébként nem mondja, hogy mindenképpen be kéne fóliázni a kirakatot, csak azt, hogy kívülről nem lehetnek láthatóak a dohánytermékek. Mondjuk ez a gyakorlatban mindenképpen azt jelenti, hogy bolt belsejébe senki sem láthat be, és a rablóknak meg pont mindegy is, hogy a fólia, vagy mondjuk feltornyozott ásványvizes rekeszek takarják, amíg akciózik.

Cserépedénnyel vágott fejbe

Csütörtökön rabolták ki a második Nemzeti Dohányboltot, ezúttal Pesterzsébeten.

Bejött egy fiú, volt valami váza vagy agyagedény nála, azt lerakta az egyik hűtőre. Nézelődött a boltban. Egy ilyen boltíves rész mögött van a raktárunk van. Egyszer csak azt láttam, hogy onnan fordul ki, a kabátja alatt meg ott voltak a karton cigik. Kérdeztem tőle, hogy mégis mit csinál, és hogy rakja le a cigiket. Erre azt mondta, hogy azok nem innen vannak, hanem ő hozta be őket a boltba kintről, és közben ment az ajtó felé. Eléálltam, akkor vágott fejbe a cseréppel.

Az eladónő ellökte a fiút, és megnyomta a riasztót. A biztonságiak 3 perc alatt kint voltak, és nem sokkal később a rendőrök is.

Aki ezt a fóliát kitalálta, az üljön be ide dolgozni

Az eladónak nem lett komoly baja, persze szerencséje volt.

És ha kés lett volna nála? Vagy fegyver? Itt van egy csomó készpénz, meg a cigik, és mindenki tudja, mert látják, hogy le vannak fóliázva a kirakatok, szóval kívülről nem látni be. Mikor megnyomtam a riasztót a szomszéd boltosok kijöttek, de mivel nem látták hányan vannak bent, vagy hogy van-e náluk fegyver, ezért nem mertek bejönni. Eleve a riasztó hangjára az emberek már nem is figyelnek. Aki ezt a fóliázást kitalálta, meg hogy az ajtó sem lehet nyitva az üljön be ide dolgozni egy napot.

Bár a főnöke felajánlott neki szabadságot, az eladónő azt mondta, hogy már a hétvégén megy vissza dolgozni. A rabló, G Roland egyébként 18 éves, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A fóliázóknak és a biztonsági cégeknek bejött

Az, hogy a dohányárusítás átszervezése (a koncessziók kiosztását kísérő trafikmutyin túl) a biztonsági cégeknek is biztosan bejött. Elég könnyen találni kifejezetten trafikosoknak szóló biztonsági céges hirdetéseket, a zárt láncú kamerarendszerektől, a széfekig és távfelügyeletes riasztókig.

A kirakatot takaró fóliák szintén elég jól mennek.

folia