Egyiptom: betiltják a Testvériséget

külföld
2013 augusztus 18., 04:46

A 2011-es Mubarak-ellenes forradalom győztesére, a Muzulmán Testvériségre valószínűleg újabb betiltás vár. Az 1928-ban alakult, és szinte mindig is illegalitásban működő szervezet adta Murszi elnököt, akit Mubarak után választottak, és nem rég puccsolt meg a hadsereg.

A Testvériségnek nincs sok politikai szövetségese a világ kormányai között: csak a török kormány állt ki egyértelműen mellettük. Az USA hivatalosan nem ismerte el, hogy puccsal döntötték meg a Testvériség elnökét, az öbölmenti gazdag olajállamok pedig rettegnek, hogy a Testvériség népszerűsége veszélyezteti a királyságokat. (A Muzulmán Testvériség egyszerre hirdet balos szociális érzékenységet és jobbos vallásosságot.)

Kairóban várhatóan egész szeptemberben marad az éjszakai kijárási tilalom. (Haaretz)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.