A Muzulmán Testvériség 38 támogatója meghalt

külföld
2013 augusztus 18., 17:29

Az iszlamista szervezet tagjai a MENA egyiptomi hírügynökség szerint megpróbáltak megszökni a börtönbe szállításuk közben. Kairó peremén a szimpatizánsok megpróbálták kiszabadítani a foglyokat, és a rendőrök könnygázt vetettek be ellenük, a halottak főleg a támadók közül kerültek ki.

A belügyminisztérium nem erősítette meg a halottak számát, csak annyit, hogy több őrizetes meghalt, amikor szökni próbáltak, és egy rendőrt túszul ejtettek. A minisztérium szerint a halottak a könnygáztól fulladtak meg, és a rendőr kiszabadult, de csúnyán megsebesült.

A Reuters egyik forrása viszont jogi forrásoktól úgy tudja, hogy a foglyok megfulladtak a rabszállító kocsiban, amelybe belezsúfolták őket.

Szerda óta több mint 800 halottja van az összecsapásoknak, és a Muszlim Testvériség több mint 1000 tagját letartóztatták. (Reuters, MTI)

Egyiptomtúladagolás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.