Hajdú Volán: burkolt áremelés vagy földrajzi csoda?

Rejtélyes módon, szinte egyik napról a másikra távolabb került egymástól a Hajdú Volán Zrt. két debreceni buszmegállója, és ennek megfelelően nőttek a jegyárak is.

debijegy

A Hortobágy utcai és a Debrecen-Józsa városrészben lévő megállók augusztus 6-án még 7,5 kilométerre voltak egymástól, és a jegy 250 forintba került. Kevesebb mint két héttel később ugyanaz a két megálló a jegyen feltüntetett adatok szerint már 10,9 kilométerre volt egymástól, és a jegy ára 310 forintra emelkedett – írta kedves olvasónk, ZSuzsanna, akinek át is adjuk a szót:

Rendszeresen járok ezzel a járattal de a mai nap megdöbbenve néztem, hogy mennyit kér a sofőr ugyanazért a jegyért. Megkérdeztem tőle hogy talán árat emeltek-e, amire a válasz nemleges volt. Szegény 5 percig nézegette, hogy mit rontott el a jegyen, de sajnos kiderült hogy semmit. Valószínűleg a településem 3,4 km-el (valahogy) távolabb került Debrecentől.

Zsuzsanna csodára vagy undorító lehúzásra gyanakszik. Mi megkerestük a Hajdú Volánt, hátha csak tévedés az egész, és várjuk a választ.

A Google Mapsen mindenesetre sehogy sem jön ki a 10,9 kilométer: ott 7,7 kilométer a távolság, ami kísértetiesen hasonlít a régebbi jegyen feltüntetett 7,5-re.