Nem románoztak Orbán előtt

kultúra
2013 augusztus 20., 10:22

Pech, hogy Bartók Béla egyetlen olyan műve, amit vonósegyüttesre írt és nem haladja meg egy amatőr zenekar képességeit, az pont a Román népi táncok címet viseli. Mert hiába játszotta el ezt a székesfehérvári kihelyzett kormányülés alkalmából megrendezett eseményen, Orbán Viktor szónoklata előtt a Hermann László Kamarazenekar, a teljes címe nem hangzott el. Az Indexnek egy felhábordott zenész mesélte el, hogy a felkonferálásban egyszerűen lemaradt a román szó. A zenekar emiatt kérdőre vonta az önkormányzat kulturális ügyekért felelős egyik tisztségviselőjét is, akitől azt a magyarázatot kapták, hogy „a városvezetés nem akarta vállalni egy esetlges diplomáciai botrány kirobbanását”. Az önkormányzat az ügyről azt nyilatkozta: nem volt semmi tudatosság ebben, egyszerű műsorvezetői baki történt.

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.