Tüntetők foglalták el az Astoriát

politika
2013 augusztus 20., 12:59
  • Áder János nem fogadta a devizahiteles tüntetőket.
  • Ezért elindultak az Astoriára és ott leültek.
  • Aztán néhány óra után hazamentek.

A Haza Nem Eladó Mozgalom több száz szimpatizánsa leült az úttestre az Astorián kedd délután.

photo_camera MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A tüntetés miatt több busz és villamos módosított útvonalon közlekedik, ezeket a BKK Facebook-oldalán lehet megnézni.

A mozgalom vezetője, a devizahiteles tüntetéseken ismertté vált Kasler Árpád honlapján arról ír, ma felkeresték a köztársasági elnököt a Sándor Palotánál, aki azonban nem fogadta őket.

"A köztársasági elnöknek írott dokumentumban világosan a köztársasági elnök tudomására hoztuk, hogy türelmünknek vége! Mert mi soha nem kértünk anyagi segítséget, sem költségvetési hozzájárulást hiteleink törlesztéséhez, mindössze a törvények betartatását és betartatását mindenki által. Amennyiben a magyar hatóságok, a hatályos törvényeket nem tartják be, úgy minket törvénytelenséggel senki sem vádolhat!"

- indokolja Kasler, miért döntöttek úgy, elfoglalják az Astoriát. A vezető azt ígérte nyolcig biztosan nem mennek el onnan. Ezt be is tartotta, mert nyolckor tényleg elmentek.

photo_camera Olvasónk képe

Kásler a helyszínen a hvg.hu-nak azt mondta, az Astoriához odahívták Orbán Viktort is és nem tartanak a rendőri beavatkozástól, mert "ők tisztességes adófizetők, nem bűnözők, ezért nem fogják bántani őket".

A közelmúltban több hasonló devizahiteles tüntetés is volt. Volt, amikor bankokat gyaláztak, máskor elmentek egészen Orbán Viktor házáig. Azok pedig, akik ezeken a tüntetéseken részt vesznek, általában nem elégedettek a kormány hitelesmentő terveivel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.