A TEK lezárja Orbán házának környékét, vélhetően a devizahitelesek tüntetése miatt

2013 augusztus 22., csütörtök 12:51

cinege

2013. augusztus 23. napján 00.00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb 2013. augusztus 25-én 24.00 óráig lezárja Orbán Viktor Cinege úti házának környékét a Terrorelhárítási Központ. Ez Hajdu János főigazgató közleményéből derül ki, melyben az indoklásnál az szerepel, hogy az épületben védett személy tartózkodik majd a fenti időszakban, az ő szabad mozgásának és közlekedésének biztosítása pedig a rendőrség kiemelt feladata.

Elsőnek arra gondoltunk, Orbán egy titkos védett személyt tervez vendégül látni otthonában, de ennél sajnos kevésbé kacifántos lehet a megfejtés: Orbán maga a házában tartózkodó védett személy, akinek házához péntek délután vonulnának az elégedetlen devizahiteles tüntetők.

Hát most nem fognak, az intézkedés értelmében a XII. kerület Kútvölgyi út és Cinege út kereszteződésétől a Csipke út és a Cinege út kereszteződéséig nem lehet majd tüntetni.

Legutóbb július elején vonultak a devizahitelesek Orbán háza elé. Mivel akkor a vonulás nem volt bejelentve, a TEK sem tudott intézkedni, akkor végül a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó ment ki a tüntetők közé, és hallgatta meg panaszaikat.

(via Origó)