Az NSA milliókat fizetett a lehallgatásokért a nagy techcégeknek

külföld
2013 augusztus 23., 14:49

Az NSA megsértette az amerikai alkotmány negyedik kiegészítését, mert a lehallgatásaiban nem tudta megkülönböztetni a külföldiek kommunikációját az amerikaiakétól, ezért mindkettőt lehallgatta. Ezt egy 2011 októberi bírósági ítélet mondta ki, amit szerdán nyilvánítottak nem titkossá.

Innen tudhatjuk azt is, hogy az NSA több millió dollárt fizetett a nagy techcégeknek a lehallgatási költségeire. Ráadásul pont az NSA egyik jelentése mondja ki, hogy a hivatal a Google-nek, a Microsoftnak, a Yahoo-nak és a Facebooknak is fizetett. Eddig ezek a cégek tagadták a vádakat, hogy részt vettek volna a lehallgatásokban. A Google még mindig tagadja a vádat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.