Vadhúsfeldolgozó üzemet adták át Tatán – képekkel!!444!!!

Bognár Lajos; Michl József

Tata, 2013. augusztus 24. Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára, Ervin Gradl tulajdonos és Bajnai Gordon Michl József polgármester (b-j) a Fiwi-Hűt Kft. új vadhúsfeldolgozó üzemének avatásán a tatai ipari parkban 2013. augusztus 24-én. A társaság 1994 óta működik Tatán, a most átadott 1600 négyzetméteres csarnok zöldmezős beruházásban épült. A cég fő tevékenysége a lőtt nagyvadak, így gímszarvas, dámszarvas, vaddisznó, őz és muflon felvásárlása és teljes körű feldolgozása. MTI Fotó: Kovács Tamás felvételei

Bognár Lajos

Gyenes Sándor, a német tulajdonús vadfeldozó vállalkozás ügyvezetője büszkén mutatja magasrangú vendégeinek a korszerű rozsdamentes acél berendezéseket. Ezeken ugyan nem fog ki a legádázabb muflonvér sem, de a csíkos hátú kis vadmalacok belső részei sem száradnak rájuk. Langyos víz, Ultra és egy puha rongy segítségével bármely makacs szennyeződés könnyedén eltávolítható a világszínvonalú eszközök sima felületéről.

Bognár Lajos

Ezekkel a korszerű csövekkel villámgyorsan ki lehet szippantani az ártatlan kis állatok belsejéből a lágy részeket.

Kovács Tamás (MTI Fotó) felvételei

Ennek a korszerű húsfűrésznek még egy gímszarvas combcsontja sem jelent nehézséget, pedig a gímszarvas a legnagyobb szarvasfélék közé tartozik. Rokonaihoz hasonlóan kérődző, összetett gyomra négyüregű. A nyelőcső után a bendő (rumen) található, utána következik a recés gyomor (reticulum). A harmadik rész a leveles- vagy százrétű gyomor (omasus), végül az igazi, oltógyomor (abomasus). Lábai párosujjban végződnek, mint a tevefélékkecskeformák és tulokformák lábai. A gímszarvas farka hosszabb, mint a vapitié.

A korszerű húsfűrész horrorfilmek forgatására is alkalmas – tette hozzá Andy Vajna, aki sajnos nem tudott jelen lenni az átadáson.

Vadhúsfeldolgozó üzemet adtak át Tatán

Ilyen korszerű, rendezett európai környezetbe érkeznek az emberi fogyasztásra is alkalmas vadállatok.

Tisztikar

Az erdő állatai már alig várják, hogy a korszerű, világszínvonalú húsüzemben darabolják föl őket. (Uj Lili Blanka illusztrációja.)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.