A Fradi szurkolói csoportjai összezárnak a náci molinót lengetők mögött

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor szombaton haragos videóüzenetben adott ultimátumot a Ferencváros szurkolóinak:

Azt kell eldöntenetek, mi a fontosabb, önmagatok védelme, vagy a Ferencváros. 72 órátok van, várom a neveket, hajrá fiúk!

A fideszes politikus a Csatáry-molinó miatt rágott be, a klubot az antiszemita megnyilvánulás miatt 800 ezer forintra büntette az MLSZ, Kubatov pedig tudni szeretné, kik a felelősök ezért.

A csapat ultracsoportjai közös nyílt levélben válaszoltak Kubatovnak. Az ultasliberi.hu oldalon megjelent levél olyan nagyon erős sorokat tartalmaz, minthogy

Felháborít minket, hogy klubunkat, a Ferencvárosi Torna Clubot megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetség egy részvétet kifejező felirat miatt.

Ugyanakkor megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy büntetést szabtak ki rasszista megnyilvánulásokra hivatkozva, miközben ilyen nem volt tapasztalható az ominózus, FTC-MTK mérkőzésen.

 most is asszisztál a büntetéshez, szurkoló- és labdarúgás-ellenes rendelkezéseket vezet be, szembefordul a Ferencváros és táborának évszázados hagyományaival és – a magyar történelem legsötétebb korszakait idézően – immár nyilvánosan fenyegeti a Ferencváros szurkolóit.

Sőt, ma valójában azok okoznak kárt a labdarúgásnak, akik minden héten mondvacsinált indokokkal megbüntetik Magyarország legsikeresebb klubját, terrorizálják az ország legjobb és legnépesebb szurkolótáborát.

Amennyiben a kiírás ürügyét felhasználva bármelyikőtöket megkeresi az FTC bármely alkalmazottja, kérjük, jelentkezzetek a csoportoknál! Az egész tábor támogatására bizton számíthattok!
Végül felszólítjuk az MLSZ és a Ferencváros vezetőit, hogy ne bújjanak a nemzetközi szövetség, bizottságaik, szabályzataik vagy – legfőképpen – egymás mögé! Vállalják a felelősséget a Ferencvárost ért méltatlan támadások, jogtalan büntetések, vagy a Ferencváros és szurkolói védelmének elmulasztása miatt!

A levelet az Alisca Green’s, az Aryan Greens, az Eastern Greens, az Erkölcs Erő Egyetértés Mozgalom, a FDB, a Felvidéki Harcosok, a Girls, a Green Area, a Green Monsters, a Ligeti Egység, a Party Brigád, a Szatmári Fradisták éa a XVI-os szektor csoportok írták alá, és akkor jelek szerint legalább az egyik csoport egyik tagja tud írni is.