A Fradi szurkolói csoportjai összezárnak a náci molinót lengetők mögött

sport
2013 augusztus 25., 06:40

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor szombaton haragos videóüzenetben adott ultimátumot a Ferencváros szurkolóinak:

Azt kell eldöntenetek, mi a fontosabb, önmagatok védelme, vagy a Ferencváros. 72 órátok van, várom a neveket, hajrá fiúk!

A fideszes politikus a Csatáry-molinó miatt rágott be, a klubot az antiszemita megnyilvánulás miatt 800 ezer forintra büntette az MLSZ, Kubatov pedig tudni szeretné, kik a felelősök ezért.

A csapat ultracsoportjai közös nyílt levélben válaszoltak Kubatovnak. Az ultasliberi.hu oldalon megjelent levél olyan nagyon erős sorokat tartalmaz, minthogy

Felháborít minket, hogy klubunkat, a Ferencvárosi Torna Clubot megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetség egy részvétet kifejező felirat miatt.

Ugyanakkor megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy büntetést szabtak ki rasszista megnyilvánulásokra hivatkozva, miközben ilyen nem volt tapasztalható az ominózus, FTC-MTK mérkőzésen.

most is asszisztál a büntetéshez, szurkoló- és labdarúgás-ellenes rendelkezéseket vezet be, szembefordul a Ferencváros és táborának évszázados hagyományaival és – a magyar történelem legsötétebb korszakait idézően – immár nyilvánosan fenyegeti a Ferencváros szurkolóit.

Sőt, ma valójában azok okoznak kárt a labdarúgásnak, akik minden héten mondvacsinált indokokkal megbüntetik Magyarország legsikeresebb klubját, terrorizálják az ország legjobb és legnépesebb szurkolótáborát.

Amennyiben a kiírás ürügyét felhasználva bármelyikőtöket megkeresi az FTC bármely alkalmazottja, kérjük, jelentkezzetek a csoportoknál! Az egész tábor támogatására bizton számíthattok!
Végül felszólítjuk az MLSZ és a Ferencváros vezetőit, hogy ne bújjanak a nemzetközi szövetség, bizottságaik, szabályzataik vagy – legfőképpen – egymás mögé! Vállalják a felelősséget a Ferencvárost ért méltatlan támadások, jogtalan büntetések, vagy a Ferencváros és szurkolói védelmének elmulasztása miatt!

A levelet az Alisca Green’s, az Aryan Greens, az Eastern Greens, az Erkölcs Erő Egyetértés Mozgalom, a FDB, a Felvidéki Harcosok, a Girls, a Green Area, a Green Monsters, a Ligeti Egység, a Party Brigád, a Szatmári Fradisták éa a XVI-os szektor csoportok írták alá, és akkor jelek szerint legalább az egyik csoport egyik tagja tud írni is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.