Gond lesz a tankönyvekkel

oktatás
2013 augusztus 27., 03:07

A kormány államosította a tankönyvellátó rendszert, azzal a lendülettel, hogy ez majd jobb lesz mindenkinek, de sorra derülnek ki a buktatók.

A logisztikai problémák miatt csak az első tanítási napon, szeptember másodikán kaphatják meg a tankönyveket az iskolák, bár a felelős államtitkár, Sipos Imre szerint ez csak azért van, mert a szülők panaszkodtak az augusztusi átvételi lehetőségek miatt.

Eredetileg erre a hétre volt meghirdetve a tankönyvosztás elég sok iskolában, de hétfő délben Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) informatikai rendszerén keresztül ment ki az üzenet, hogy csúszás lesz.

Tovább növelheti a káoszt, hogy a tankönyvek jó eséllyel raklapokon fognak érkezni az iskolákba, ahol egyelőre még nem látják, ki fog azokból diákokra lebontott tankönyvcsomagot kreálni. Egy hatszáz fős iskolába például 8-10 ezer tankönyv érkezik, ezeket az egyéni igények szerinti rendelésekre szétbontani több napos munka. (via Népszabadság)

Arról, hogy mennyire nehézkes évkezdés vár a közoktatásra, itt írtunk hosszabban. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.