Hoffmann Rózsa: minél több gyermek szívja magába a keresztény értékeket!

politika
2013 augusztus 27., 15:25

A köznevelésért felelős államtitkár szerint

nagy öröm,

hogy már mintegy negyven köznevelési intézmény tartozik az egyház fenntartásába. Az a cél, hogy mind több gyermek részesüljön keresztény nevelésben, hogy

szívja magába óvodás és iskolás korban azokat az értékeket, amelyeken Európa és Magyarország felépült -

mondta Hoffmann Rózsa az egri főegyházmegyei tanévnyitón az egri bazilikában.

Azért elismerte, hogy a megújulás problémákkal is jár. Szerinte azzal, hogy megtörtént az iskolák állami fenntartásba vétele is, a problémák is központivá váltak. Az államtitkár szerint a magyarázata annak, hogy "a helyben eddig is meglévő problémák országos, katasztrofális káoszként jelennek meg". (MTI)

A szeptembertől életbe lépő iskolai változásokról bővebben itt lehet olvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.