Portyázó magyarokat fogtak

külföld
2013 augusztus 27., 11:19

Három, Ausztria keleti részén fosztogató magyar betörőbandát fogott el az osztrák és a magyar rendőrség – közölte Bécsben Pintér Sándor magyar és Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter. A Kapuvár és Csorna, Iván és Zalaegerszeg térségi csoportok 250 betörést követtek el 2012. március és december között az osztrák-magyar határhoz közel. Tíz embert vettek őrizetbe és még tizenhármat kutattak fel júliusban. A betörések célpontjai családi házak és azok mezőgazdasági épületei, ipari és kereskedelmi rendeltetésű épületek és klubok voltak. A nyomozás szerint összesen 652 ezer eurónyi (194,34 millió forint) vagyont loptak el, kerékpárokat, más, könnyen szállítható elektronikus gépeket és szerszámokat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.