Meghackolták a New York Timest, és talán a Twittert is

tech
2013 augusztus 28., 03:22

Egy magát Szíriai Elektromos Hadseregnek (SEA) nevező csoport vállalta magára a támadást, ami egy hónapon belül másodszor elérhetetlenné tette a New York Times weboldalát - az első kimaradást a Times szerint tervezett, de félresikerült karbantartás okozta. A Times saját közleménye szerint a kimaradás "rosszindulatú külső támadás" eredménye.

Az akciót magára vállaló SEA azt is állította, hogy a Twitter domainjeit is eltérítették és a forgalmukat saját szervereikre irányították. Mindezt a Twitteren jelentették be, ahol azt is, hogy "sajnos" a szervereik mégsem bírják a terhelést.

A SEA Bassár el-Aszaddal szimpatizáló hackerek csoportja. Pár hónapja ők vállalták magukra az AP Twitterének feltörését - akkor az AP nevében egy Fehér Ház elleni támadásról tweeteltek, azt állítva, hogy abban az elnök is megsérült.

Via Russia Today

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.