26 évnyi telefonhívást hallgathatnak le a drogellenesek

külföld
2013 szeptember 02., 10:10

telefonálás

Több hónapja van arról szó, hogy az NSA mindenkit lehallgat. De most egy másik amerikai kormányzati ügynökségről is kiderült, hogy civilek telefonhívásait hallgatja. Egy aktivista kiderítette, hogy az AT&T telefontársaság az ún. Hemisphere Projectben 2007-ben kereshetővé tette a telefonhívások adatait a DEA nevű kábítószer-ellenes szervezetnek. A DEA 2011-ben ezzel a módszerrel csapott le a Hell's Angels nevű motoros maffiára. Bár az adatok NSA esetével ellentétben legalább az AT&T-nél maradnak, így is akadnak alkotmányos aggályok. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.