Orbán házánál 72 órás éhségsztrájk kezdődött

politika
2013 szeptember 03., 08:23
photo_camera Fotó: Nem adom a házamat / Facebook

Ma reggel kezdődött a 3 naposra tervezett „Nézd meg, Viktor: Hogyan éhezik a Magyar nép!” című tünetés Orbán Viktor budai háza előtt. A házat civil és egyenruhás rendőrök őrzik, de az utcát nem zárták le a forgalom elől – írja a hir24.hu.

A tüntetők pénteken, a sztrájk végén 11 km-es gyalogos és autós vonulást tartanak a városban. A Facebook-eseményen azt írták:

„Minden nyomásgyakorló eszközt alkalmazunk, amit ezen a nyáron használtunk.

  • Éhezünk politikus házánál
  • Vonulunk autókkal
  • Vonulunk gyalogosan
  • Gyalázunk bankokat”

Követelik a végrehajtások leállítását, a devizahitelek teljes eltörlését, az átvert emberek kártalanítását és a felelősök bebörtönzését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.